Frontaal
Algemene info
Brouwerij:
|
Frontaal
Breda (NL)
|
Bieren:
|
Te veel om op te noemen. Daarom hieronder een kleine selectie van de bieren van Frontaal.
|
Juice Punch (5,8%)
|
Een zwaar gehopte New England IPA waar bakken hop in zijn gegaan!
|
|
Double Juice Punch (8,5%)
|
Deze dikkere, sterkere versie van de Juice Punch heeft de perfecte balans tussen bitter en veel tropisch fruit.
|
|
Kio Ora (5,5%)
|
Een Nieuw-Zeeland IPA bomvol aroma's van citrus en tropisch fruit.
|
|
Rhodesian (11,3%)
|
Een Amerikaanse barleywine. Met een alcoholpercentage van 11.3% is het een zware rakker waar je even voor moet gaan zitten. Perfect voor een lange avond bij de open haard!
|
|
Smooth Hoperator (7%)
|
Deze New England IPA is een soepele, en natuurlijk is hop de naam van het spel. Met experimentele hop van Yakima Valley Hops, namelijk de HBC472 en HBC630. Daarnaast is dit bier gevuld met Simcoe en Mosaic, wat ervoor zorgt dat je je dagelijkse dosis fruitige, citrusachtige en bessenaroma's binnenkrijgt.
|
|
I've got Friends in the Music Business (13%)
|
Batch #3, Mexican Imperial Stout.
|
|
Inspectie:
|
3 Juni 2022 door 31 inspecteurs, waaronder 2 nieuwe inspecteurs
|
Inspectie 2022 2020/1 was een grote baal, daarom gingen we nu Frontaal
De OBEC ging op 3 juni 2022 naar Breda
We hebben een prachtige dag uitgezocht voor onze inspectie van brouwerij Frontaal in Breda. De zon schijnt volop en het is behoorlijk warm.
Ik neem om 11:48 uur de bus van Baarlo naar station Venlo. De 9292 app laat mij even schrikken met de melding dat er stakingen in het OV zijn. Gelukkig niet hier, de bus komt met een paar minuten vertraging om mij op te pikken.
Onderweg zie ik inspecteur Lou D. in Hout Blerick fietsen.
In Venlo aangekomen heb ik nog tijd en ik loop vanaf de Koninginnesingel met een omwegje naar het station. Hier staat al een groep te wachten.
Net voor Eindhoven staat de trein stil. Daar gaat onze aansluiting... Als dat alles was geweest, dan was het nog mee gevallen. Helaas is er een persoon op het spoor bij Best en aangezien alles daar doorheen moet gaat er niets meer.
Na een tijdje nemen we de sprinter naar Tilburg. Dan zijn we in ieder geval weer een stuk in de goeie richting. Dat lukt en in Tilburg pakken we de aansluiting naar Breda zodat we daar om 15:10 uur op het station aankomen.
Het goede aan de zaak is dat een van de doelen van de OBEC wel al bereikt is. Iedereen is volop aan het bijpraten. Het was alleen niet de bedoeling dat we daar een droge keel van kregen.
In Breda aangekomen lopen we aan de achterkant het station uit om naar Frontaal te lopen. Frontaal is gevestigd in het oude complex van "De Faam", op een paar minuten lopen van het station.
Hier worden we welkom geheten door de gelukkige inspecteurs die niet vanuit Venlo met de NS zij gekomen. Zij zijn al een tijdje aan het inspecteren…
We worden welkom geheten met een "When the Rubber Meets the Road", een pale ale uit blik. Dit bier is speciaal voor de Formule 1 gebrouwen en de figuren die erop staan lijken op de twee kemphanen uit het vorige F1 seizoen. Binnenkort komen er andere figuren op het artwork van dit bier. Daarmee is het een nieuw product.
Daarna volgt een "Get down and boogie", een blond. Deze is normaliter alleen in de brewpub te krijgen omdat een blond niet verkoopt. Iedereen wil IPA tegenwoordig. Het bier wordt in kruiken getapt en dan in de glazen geschonken. Dit is een prima blond bier.
In de proeverij komen daarna nog de volgende bieren aan bod: "Double Juice Punch", een New England Double IPA die door iedereen wel gewaardeerd wordt, en "I've Got Friends in the Music Business", een Mexican Imperial Stout die niet bij iedereen in de smaak valt (persoonlijk vind ik hem erg lekker).
Tijdens de proeverij hebben we ook een kijkje in de brouwerij genomen. Hier wordt gebrouwen, gelagerd en afgevuld. Afvullen gebeurt op vaten of blikken. De vaten die nu gebruikt worden zijn van plastic en worden binnenkort vervangen door meer duurzame exemplaren.
Ook liggen hier in de brouwerij de barrel aged bieren te rijpen op diverse soorten vaten.
Na de proeverij drinken we nog een aantal bieren naar keuze en die is er genoeg. Zowel van de tap als op blik / fles zijn er veel lekkere bieren te krijgen.
Veel te vroeg is ons bezoek aan de brouwerij en de brewpub al weer ten einde. We hebben nog een adres, met brouwerij, te gaan. Vanwege onze verlate aankomst, hebben we al met de tijd geschoven.
We nemen afscheid en gaan op weg naar de Boterhal in het centrum van Breda, een goede 20 minuten lopen. Hier is ook een kleine brouwerij gevestigd, de St. Joris brouwerij.
Bij de Boterhal gaan we eten en, uiteraard, drinken. We krijgen in diverse gangen tapas gerechten. Prima eten voor bij een brouwerij inspectie. De bieren die we drinken zijn voornamelijk van St. Joris, maar ook bieren van Frontaal worden door diverse inspecteurs besteld.
Er wordt nog flink na- en bijgepraat. Na verloop van tijd nemen de eerste inspecteurs afscheid. Omdat we met eigen vervoer hier zijn en de treinkaartjes in diverse groepen hebben, hoeft niet iedereen even lang te blijven. Ik behoor uiteraard tot de groep die als laatste gaat en het risico neemt dat de laatste trein ergens strand. Dat gebeurt niet en we komen weer veilig in Venlo (of een eerdere stop) aan. Helaas zijn een tweetal inspecteurs aan het slapen, de een letterlijk en de ander figuurlijk, en vergeten uit te stappen in Blerick, hun thuisbasis. Omdat het al laat is, gaan er geen treinen meer en lopen is, ook al is het maar een kort stukje, ook geen optie. Geen nood, een taxi zorgt ervoor dat ook deze inspecteurs weer veilig thuis komen.
Al met al weer een zeer geslaagde brouwerij inspectie waar we lang op hebben moeten wachten.
Aangezien de NS er voor gezorgd heeft dat we anderhalf uur minder hebben kunnen drinken, is er na de inspectie nog goed nieuws, iedereen krijgt een deel van zijn voorschot terug!
Bekijk hier de foto's van deze inspectie.
|